​Behandlinger

Individuel behandling​

Vores behandlinger består primært af manuel terapi. En typisk behandling tager udgangspunkt i en grundig undersøgelse af din krop i forhold til funktionalitet og den problemstilling, du kommer med. Sammenholdt med en samtale med dig om din problemstilling danner vi os et billede af, hvad en optimal behandlingsstrategi kan være for dig. Herefter begynder vi den manuelle behandling. Oftest vil en behandling veksle mellem manuel behandling og træningsterapi.

Idrætsskader

ADG Fysioterapi har stor erfaring med idrætsskader, herunder særligt genoptræning af knæ- fod- og skulderskader. Vi har hjulpet håndboldspillere på liganiveau siden 2004, og har stor indsigt i genoptræningen efter operationer af idrætsskader og genoptræningsforløb efter overbelastningsskader.​

”Vi er i det daglige ansvarlige for sundhedssektoren i Odense Håndbold, GOG og DHG håndbold. Vi står for den forebyggende træning, behandling af spillerne og genoptræning efter skader”

Genoptræning

Et genoptræningsforløb tager udgangspunkt i træningsøvelser, som skræddersyes til din aktuelle skade og specifikke problemstilling. 

Genoptræningen foregår både hos os og gennem øvelser hjemme hos dig selv. Det er derfor yderst vigtigt, at du får grundig instruktion i hver enkelt øvelse, så du opnår kvalitet i dine bevægelser og kommer dig bedst muligt. Vi bruger indimellem også elektroterapi som en del af et genoptræningsforløb.

Løbestilsanalyse

Du har hos ADG fysioterapi mulighed for at optimere dit løb. Med udgangspunkt i din personlige løbestil, sætter vi sammen fokus på de ting, som underbygger din løbemæssige målsætning, hvad enten det er at blive skadesfri, hurtigere eller mere udholdende.

Din løbestil vil blive filmet og du vil gennemgå filmen sammen med fysioterapeuten. Ud fra analysen af løbet, vil du kunne få både tekniske løbeøvelser og stabilitetsøvelser, som kan forbedre dit løb.

Shockwave

Som noget nyt tilbyder vi nu behandling med shockwave. Det bruges som oftest på kroniske tilstande, hvor vævet er dårligt ophelet grundet en skade eller længerevarende uhensigtsmæssig belastning og slitage af sener, og muskler. Ved anvendelse af shockwave-terapi påvirkes vævet så kraftigt, at den kroniske tilstand bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den akutte fase. Herefter er en normal opheling mulig.

Behandlingen består af en serie af højenergiske trykbølger, som påføres det beskadigede væv.

Der er efterhånden god evidens bag brugen af shockwave, og det anbefales især til følgende lidelse:

  • Hælspore
  • Achillessene betændelse
  • Løber- og springerknæ
  • Tennisalbue, golfalbue og musearm
  • Andre lignende kroniske tilstande​

Compex

Som et led i genoptræningen kan der anvendes Compex, som er neuromuskulær elstimulation. Efter en operation eller skade kan man ofte miste muskelkraft. Her faciliterer compex til en øget muskelaktivering. Derudover kan det også anvendes til restitution.​

POWERbreathe

Hos ADG Fysioterapi bruger vi POWERbreathe til at hjælpe folk der af den ene eller den anden grund har problemer med deres vejrtrækning. Kort sagt er POWERbreathe styrketræning af din indåndingsmuskulatur.

POWERbreathe henvender sig både til dig med cystisk fibrose, KOL og diverse former for astma, men er i høj grad også præstationsfremmende træning til f.eks. idrætsaktive og sangere.

Vi laver en baseline test af din inspiratoriske kapacitet, instruerer dig i hvordan du skal træne med POWERbreathe og laver opfølgende test.​

Firmaaftale

ADG Fysioterapi tilbyder firmaaftaler tilpasset din virksomheds og dine medarbejderes behov. Vi kan både komme ud til jer i firmaet, og vi kan tage imod jer på klinikken. Både som forebyggende behandling og ved akut opståede skader tilbyder vi behandling og træning efter ønsker og behov.

Kontakt os for et uforpligtende møde, hvor vi uddyber mulighederne og hjælper dig med at indkredse behovene i din virksomhed. Målet med det hele er at passe godt på det vigtigste, du har: dine medarbejdere.​

Såler

Du kan få udformet forskellige såler i vores klinik. Sålerne hjælper på fejlstillinger i foden, men kan også medvirke til at afhjælpe ubalancer i din krop. Det kan eksempelvis være en drejning af dit knæ, som rettes op ved hjælp af såler. Vi vurderer, om såler kan være en løsning i forhold til din problemstilling.​ Sålerne der udarbejdes er af mærket Formthotics.

ADG Fysioterapi ApS | Rugårdsvej 23 | 5000 Odense C​ | CVR-nr: 40540709 | Tlf.: 51 96 03 64